Kom in actie voor de Wadden!

De Wadden zijn ruig en prachtig, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar. Ze verdienen bescherming. Vind jij dat ook? En wil jij iets doen voor het mooiste natuurgebied van Nederland? Kom dan in actie! Start zelf een actie voor de Waddenvereniging of doneer aan iemand anders die in actie komt. 


Als we de afgelopen decennia ook maar iets geleerd hebben, is het dat je echt verschil kunt maken door zelf in actie te komen. Soms in het groot: met landelijke inzamelingsacties op radio en tv. Soms in het klein: met de verkoop van aangespoelde microplastics. Hoe je het ook doet, we zijn blij met je. Kom in actie voor de Waddenvereniging of voor een van de specifieke thema's.

Start actie
  Bekijk alle
27/01/2020 | 15:01

Ga mee milieujutten voor de Wadden!

Help jij in februari 2020 mee de stranden van Terschelling afvalvrij te maken? Milieujutten op Terschelling is de perfecte combinatie van een heerlijke vakantie én iets goeds doen voor de natuur. Ondertussen zamel je ook nog eens geld in voor de Wadden. Win win win dus! Waarom opruimen?Onze moderne samenleving produceert ongelooflijke hoeveelheden rotzooi, die voor een groot deel in zee belandt. Jaarlijks verdwijnt tussen de 5 en 13 miljoen ton plastic van land in zee en eindigt in wat we kennen als ‘plastic soep’. Stukken plastic komen terecht in de magen van zeevogels en zeezoogdieren. Kleinere deeltjes zijn aangetroffen in wormen en wadpieren. Vooral de microplastics baren zorgen, want de ecologische effecten zijn nog grotendeels onbekend. Het is belangrijk dat we aandacht vragen voor dit probleem én dat we de stranden schoon houden. Speciale arrangementen tijdens de voorjaarsvakantieStay Okay Terschelling biedt verschillende meerdaagse arrangementen aan voor het milieujutten. Je kunt 3, 4 of 5 dagen mee op pad in de periode van 16 tot en met 20 februari of 23 tot en met 27 februari. Bij de arrangementen zijn inbegrepen: overnachtingen, ontbijt-lunch-diner, fietshuur, jutten op verschillende locaties (+ vervoer) en diverse activiteiten naast het jutten. De prijzen zijn zo laag mogelijk gebleven: vanaf €81,- all in voor 3 dagen. Meer informatie over aanmelden en voorwaarden vind je hier. Sluit je aan bij Team WaddenverenigingWij, medewerkers en vrijwilligers van de Waddenvereniging, doen ook mee. Wij gaan opruimen en geld inzamelen voor de vereniging. Doe je ook mee? Meld je dan hier aan bij Team Waddenvereniging!Je kunt je bijvoorbeeld laten sponsoren voor elke 30 minuten dat je het strand schoonmaakt. Het geld dat je inzamelt zetten we in voor meer bewustwording, schoonmaakacties en politieke lobby voor het sluiten van gevaarlijke scheepvaartroutes. Actie Wad MinderHet Milieujutten op Terschelling is onderdeel van de actie Wad Minder.  
Bekijk alle

En we hopen dat we ooit niet meer bestaan. Omdat dan heel Nederland zich sterk maakt voor het beschermen van de Waddenzee. Tot het zover is, komen wij op voor de rust, ruimte en ruige natuur van de Wadden.