Kom in actie voor de Wadden!

De Waddenzee is een uniek natuurgebied, sinds 2009 met recht een UNESCO Werelderfgoed en staat in het rijtje van de Kilimanjaro, het Great Barrier Reef en de Grand Canyon. Niet zo bekend, wel net zo belangrijk!

Bescherm de Wadden
Dag in dag uit wordt het waddengebied blootgesteld aan gevaar. Om het mooiste natuurgebied van Nederland te beschermen zet de Waddenvereniging zich onophoudelijk in.

Start je eigen actie
Ook jouw hulp kunnen wij erg goed gebruiken. Hoe? Start zelf een geldinzamelingsactie voor de Wadden! Via onze speciale actiepagina kun je heel eenvoudig en snel je eigen actie starten. Dit kan een verkoop van eigengebakken koekjes zijn of het laten sponsoren van een sportprestatie ondersteunend met je vorderingen in Strava om je sponsors op de hoogte te houden van je vorderingen.  

Promoot jouw eigen actiepagina
Op onze actiepagina staat stapsgewijs vermeld hoe je je eigen donatiepagina met foto’s kunt maken voor een individuele- of teamactie. Deze persoonlijke pagina kun je vervolgens promoten via alle sociale media kanalen. Zo kun je iedereen laten weten dat je vindt dat de Wadden bescherming verdienen en dat jij hieraan je steentje bijdraagt.

Loop je vast?
Heb je hulp nodig bij het aanmaken van je actie? Elles Zondervan (medewerker bij de Waddenverenging) helpt je graag verder. Stuur je vraag naar: zondervan@waddenvereniging.nl


Samen slaan wij de handen ineen; kom in actie!

Lees meer Lees minder

Als we de afgelopen decennia ook maar iets geleerd hebben, is het dat je echt verschil kunt maken door zelf in actie te komen. Soms in het groot: met landelijke inzamelingsacties op radio en tv. Soms in het klein: met de verkoop van aangespoelde microplastics. Hoe je het ook doet, we zijn blij met je. Kom in actie voor de Waddenvereniging of voor een van de specifieke thema's.

Start actie
  Bekijk alle
22/11/2022 | 20:26

Geef de Wadden een gezond 2023!

Geef de Wadden een gezond 2023!Uitwaaien op het strand is een fijne bezigheid en het levert vaak meer op dan een frisse neus. Het strand ligt vol met schelpen, aangespoelde stukken hout en touw waardoor een creatieve invulling met je vondsten eenvoudiger is dan je denkt.Heb je veel scheermessen gevonden op het strand? Neem een leeg jam- of sauspotje, zoek even lange exemplaren bij elkaar, plak ze op het glas, bind er touw wat je gevonden hebt op het strand, raffia of jute omheen en maak het af door schelpjes aan het touw te plakken. Waxinelichtje erin en klaar!Heb je veel stukjes hout gevonden, sorteer of zaag ze op lengte en leg ze van groot naar klein in de vorm van een kerstboom. Boor in het midden van ieder houtje een gaatje en trek er een touwtje doorheen die je aan de onderkant vastknoopt. Aan de bovenkant van het touwtje maak je een lus zodat je de kerstboom op kunt hangen.Wil je de Wadden een gezond 2023 geven?  Maak zoveel creatieve zelf gejutte waxinelichthouders & kerstbomen als je kunt, ga ermee langs de deuren in je wijk en doneer je opbrengst via Geef de Wadden een gezond 2023! (voordewadden.nl)
499,60
25/11/2022
11:27
Bekijk alle

En we hopen dat we ooit niet meer bestaan. Omdat dan heel Nederland zich sterk maakt voor het beschermen van de Waddenzee. Tot het zover is, komen wij op voor de rust, ruimte en ruige natuur van de Wadden.