Baukje Venema

Rotzooi opruimen voor de Wadden!

( Lid van team: Team Waddenvereniging )

In de nacht van 1 op 2 januari 2019 verloor het vrachtschip MSC Zoe 342 zeecontainers boven de Waddeneilanden in de Noordzee. Door de stroming en harde noordenwind veranderde het waddengebied in één klap in een enorme afvalberg. Een ecologische ramp. 3.257.000 kilo. Zoveel gewicht aan spullen is er naar schatting in zee beland. Een jaar later ligt er nog steeds zo’n 800.000 kilo aan rotzooi en 40 containers in zee. Eén ding is zeker: schoon wordt het niet meer. De natuur en het milieu zal nog jarenlang last hebben van de containerramp. Daarom ga ik in februari samen met collega's milieu jutten op Terschelling en hoop ik dat je mijn opruimactie steunt!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

20
19/02/2020
10:17

Marja

Bekijk alle

En we hopen dat we ooit niet meer bestaan. Omdat dan heel Nederland zich sterk maakt voor het beschermen van de Waddenzee. Tot het zover is zijn wij de onafhankelijke stem die zich voor de Wadden laat horen.