Ga mee milieujutten voor de Wadden!

27-01-2020 | 15:01

Help jij in februari 2020 mee de stranden van Terschelling afvalvrij te maken? Milieujutten op Terschelling is de perfecte combinatie van een heerlijke vakantie én iets goeds doen voor de natuur. Ondertussen zamel je ook nog eens geld in voor de Wadden. Win win win dus!

Waarom opruimen?
Onze moderne samenleving produceert ongelooflijke hoeveelheden rotzooi, die voor een groot deel in zee belandt. Jaarlijks verdwijnt tussen de 5 en 13 miljoen ton plastic van land in zee en eindigt in wat we kennen als ‘plastic soep’. Stukken plastic komen terecht in de magen van zeevogels en zeezoogdieren. Kleinere deeltjes zijn aangetroffen in wormen en wadpieren. Vooral de microplastics baren zorgen, want de ecologische effecten zijn nog grotendeels onbekend. Het is belangrijk dat we aandacht vragen voor dit probleem én dat we de stranden schoon houden.

Speciale arrangementen tijdens de voorjaarsvakantie
Stay Okay Terschelling biedt verschillende meerdaagse arrangementen aan voor het milieujutten. Je kunt 3, 4 of 5 dagen mee op pad in de periode van 16 tot en met 20 februari of 23 tot en met 27 februari. Bij de arrangementen zijn inbegrepen: overnachtingen, ontbijt-lunch-diner, fietshuur, jutten op verschillende locaties (+ vervoer) en diverse activiteiten naast het jutten. De prijzen zijn zo laag mogelijk gebleven: vanaf €81,- all in voor 3 dagen. Meer informatie over aanmelden en voorwaarden vind je hier.

Sluit je aan bij Team Waddenvereniging
Wij, medewerkers en vrijwilligers van de Waddenvereniging, doen ook mee. Wij gaan opruimen en geld inzamelen voor de vereniging. Doe je ook mee? Meld je dan hier aan bij Team Waddenvereniging!
Je kunt je bijvoorbeeld laten sponsoren voor elke 30 minuten dat je het strand schoonmaakt. Het geld dat je inzamelt zetten we in voor meer bewustwording, schoonmaakacties en politieke lobby voor het sluiten van gevaarlijke scheepvaartroutes.

Actie Wad Minder
Het Milieujutten op Terschelling is onderdeel van de actie Wad Minder.