Een tientje voor de trek

Beste waddenliefhebber,

Als de zomerdagen voorbij zijn, de bladeren geel en rood kleuren en de temperatuur daalt, dan beginnen miljoenen wadvogels aan een lange internationale reis. Ze verplaatsen zich naar overwinteringsgebieden en moeten voordat ze aan hun grote vliegtocht beginnen, genoeg eten om de reis te overleven.

Waddenzee van belang op wereldschaal
We kunnen wel zeggen dat de Waddenzee een onmisbaar station is op de vogeltrekroute: de vogels vinden er hun rust en het voedsel dat ze nodig hebben. Maar tijdens hun verblijf komen de vogels heel wat gevaren tegen. Kunstmatig licht van platforms op zee, vervuiling veroorzaakt door scheepvaart en industrie of verstoring door militaire oefeningen bijvoorbeeld.

Een tientje voor de vogeltrek
Help ons de vogels - en daarmee het hele waddengebied - te beschermen met een extra donatie. Wij zetten dit geld in om:

  • Cursussen te verzorgen voor ondernemers in het waddengebied om lichtvervuiling tegen te gaan.
  • Campagne te voeren tegen de verstoringen die worden veroorzaakt door militaire oefeningen.
  • Jut-activiteiten te organiseren in het stormseizoen, om te voorkomen dat vogels verstrikt raken in plastic.


Veel dank!

Hartelijke groet,

Lutz Jacobi
directeur Waddenvereniging

Ju kunt de 10 euro overmaken op rekeningnummer NL83 RABO 0342 4256 33 o.v.v. Een tientje voor de trek.

 

  Bekijk alle
24/09/2022 | 14:09

Een tientje voor de trek

Harlingen, september 2022 Beste waddenliefhebber, Als de zomerdagen voorbij zijn, de bladeren geel en rood kleuren en de temperatuur daalt, dan beginnen miljoenen wadvogels aan een lange internationale reis. Ze verplaatsen zich naar overwinteringsgebieden en moeten voordat ze aan hun grote vliegtocht beginnen, genoeg eten om de reis te overleven. Waddenzee van belang op wereldschaalWe kunnen wel zeggen dat de Waddenzee een onmisbaar station is op de vogeltrekroute: de vogels vinden er hun rust en het voedsel dat ze nodig hebben. Maar tijdens hun verblijf komen de vogels heel wat gevaren tegen. Kunstmatig licht van platforms op zee, vervuiling veroorzaakt door scheepvaart en industrie of verstoring door militaire oefeningen bijvoorbeeld. Een tientje voor de vogeltrekHelp ons de vogels - en daarmee het hele waddengebied - te beschermen met een extra donatie. Wij zetten dit geld in om: Cursussen te verzorgen voor ondernemers in het waddengebied om lichtvervuiling tegen te gaan. Campagne te voeren tegen de verstoringen die worden veroorzaakt door militaire oefeningen. Jut-activiteiten te organiseren in het stormseizoen, om te voorkomen dat vogels verstrikt raken in plastic. Veel dank! Hartelijke groet, Lutz Jacobidirecteur Waddenvereniging   PS: Je kunt doneren door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL83 RABO 0342 4256 33 o.v.v. Een tientje voor de trek.  

En we hopen dat we ooit niet meer bestaan. Omdat dan heel Nederland zich sterk maakt voor het beschermen van de Waddenzee. Tot het zover is, komen wij op voor de rust, ruimte en ruige natuur van de Wadden.