Elke vis telt!

Het gaat niet goed met de onderwaternatuur van de Waddenzee. Vissoorten zijn verdwenen of sterk in aantal afgenomen. Onderzoeken laten een afname van 90 procent van het totale gewicht aan vis zien in de afgelopen decennia. Het onderwaterleven wordt nu gedomineerd door garnalen, krabben en zeesterren.

Vissen vormen een belangrijke bouwsteen in het voedselweb. Vogels, zeehonden en grote roofvissen zijn van een goede visstand afhankelijk. Veel vissen in verschillende soorten, maten en leeftijden zorgen voor een robuuste Waddenzee die tegen een stootje kan. Met verschillende projecten en actieve lobby proberen we de rijkdom van de Waddenzee weer te laten groeien. Wij zijn er van overtuigd dat vis daarvoor een belangrijke schakel is.

Met het ingezamelde geld kunnen we:

  • Vissen zenderen zodat we beter zicht krijgen op de oorzaken van de achteruitgang van de visstand;
  • Afgesloten zeearmen zoals het IJsselmeer. Lauwersmeer en Amstelmeer weer verbinden met de Waddenzee zodat trekvissen hun paaigebieden weer kunnen bereiken. 
  • De visserij verduurzamen door aan verschillende convenanten een bijdrage te leveren.
10
22/01/2020
21:03

Anoniem

Aan: Meer Blije Vissen
Bekijk alle
  Bekijk alle
26/11/2019 | 16:09

Elke vis telt!

Elke vis telt! is één van de uitgelichte thema's waarvoor je een actie kunt starten. Wil je in 90 seconden zien waarom vissen zo belangrijk zijn voor de Waddenzee? Check dan het filmpje!

En we hopen dat we ooit niet meer bestaan. Omdat dan heel Nederland zich sterk maakt voor het beschermen van de Waddenzee. Tot het zover is, komen wij op voor de rust, ruimte en ruige natuur van de Wadden.